Menu

Wie gebruikt er een laptop in Duckstad?

0 Comments


Wat me als eerste mogelijke antwoord te binnen schiet op deze vraag is waarschijnlijk iedereen in Duckstad! Duckstad is toch een beetje als de realiteit, want ze doen alles na wat er in de echte wereld ook is.

In mijn kinderfantasie zie ik het verhaal van Digital Duck Drama. Het verhaal begint met een serieuze oom Dagobert die vanuit zijn kleine brilletje op het puntje van zijn snavel naar de stijgende en dalende grafiekjes op het scherm van zijn laptop staat te turen. Wat zal oom Dagobert aan het doen zijn? Misschien is hij obligaties en aandelen aan het bestuderen? Gaan ze omhoog of omlaag en heeft hij winst? Zo slim als hij is, wil Oom Dagobert alles toch op papier zien, omdat hij nou eenmaal van de oude stempel is. Hij vraagt het dus aan Donald.

Als assistent van oom Dagobert ontkomt Donald Duck ook niet aan de digitale uitdagingen die het gebruik van een laptop met zich meebrengt. Nu vraagt oom Dagobert dat Donald een rapport uitdraait van de huidige fluctuaties. Donald Duck kennende zal het vast niet zonder moeite en ergernis gaan. Ik zie het zo voor me…een eigenwijze Donald Duck die probeert om te begrijpen vanwaar het rapport zou moeten komen. Hij zoekt en hij zoekt, hij tikt en hij tikt. Nog steeds niks.

Iedere 15 minuten komt oom Dagobert zijn kantoor uit om te vragen waar het rapport blijft. Steeds weer zegt Donald dat hij er bijna klaar mee is. Hij wil niet dat oom Dagobert weer denkt dat hij een nietsnut is. Dus probeert hij het nog eens, hij onderzoekt de laptop van alle kanten en snapt nog steeds niet waar het papier uit moet rollen. Uiteindelijk besluit hij de neefjes Kwik, Kwek en Kwak te bellen. Hoopvol toets hij hun nummer in 123-KKK-DUCK. Het rinkelt! Donald krijgt steeds meer hoop dat zijn laptopproblemen gauw opgelost zijn. Het blijft rinkelen en nog eens rinkelen. Echter het is schooltijd en de jongens nemen niet op. Donald begint zich te ergeren. Ja, je kent dat gezicht wel.

Naarstig begint hij weer aan de laptop te prutsen en te peuteren. Nog steeds niks. Donald wordt nu rood van woede. Er komt stoom uit zijn oren, hij kan maar niet begrijpen waarom het niet wil lukken. En in één seconde van razernij gooit hij de laptop met enorme woede op de grond. Bam! Laptop in tweeën gespleten en stuk! “O nee, wat heb ik gedaan!” denkt hij nu. Gelukkig is oom Dagobert voor een paar uurtjes weg voor een zakenlunch en heeft hij nog wat tijd om dit op te lossen. Hij belt zijn vriend Willie Wortel, die kan hem zeker helpen om dit goed te maken.

Willie arriveert op kantoor en treft de gebroken laptop en een wanhopige Donald aan. Hij doet zijn best om het kapotte apparaat te repareren en Donald hiermee te helpen. Hij schroeft en timmert, hij plakt en last. Eindelijk klaar! De laptop gaat aan, yes succes! “Nu nog dat vervelende rapport”, denkt Donald. De printer gaat aan en er rollen papiertjes uit. Wat is Donald blij! Oom Dagobert geeft hem vast geen ontslag. Bij het nakijken van de prints ziet hij geen grafieken, maar alleen plaatjes van fabrieken. Zijn ogen worden groot van ongeloof en er komt weer rook uit zijn oren! “Aaah dit moet ik niet hebben!” schreeuwt hij. En zonder na te denken gooit hij de laptop weer stuk. Wat een drama duck, die Donald!

Willie Wortel staat er geschrokken en versteld bij. Hij zegt heel koeltjes aan Donald dat hij maar beter een nieuwe laptop kan gaan kopen bij duckstad computers. Behalve dat zij een afterpay service hebben, is deze laptop echt gewoon niet meer te repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *