Menu

Restaurant marketing met leesvoer

0 Comments


We hebben al eerder geschreven over de top reclame stunt die Herman den Blijker aan restaurant promotie deed in het Donald Duck weekblad. Maar er zijn nog andere mogelijkheden die het magazine biedt.

Promotie met een sterrencast

Natuurlijk is het geweldig voor je imago om in het blad voor te komen. En er zijn dan ook wel heel wat sterren al verschenen. Een goede manier om jezelf te promoten en aan wat marketing te doen. Tuurlijk, het is een karikatuur van jezelf die ten tonele verschijnt, maar als je een beetje humor hebt kun je je hier natuurlijk wel in vinden. Het is geen laster of smaad of negatieve stereotypering. Het is een leuke overdreven versie van jezelf met wat humor gebracht.

Als je daar tegen kan, en je zit aan de juiste kant van het spectrum, dan is het een perfecte manier om jezelf te profileren. Maar de meeste van ons zullen niet in aanmerking komen om in het blad te verschijnen. Helaas zijn wij of ons restaurant niet bekend genoeg om een gast optreden te mogen doen.

Betekent dit dat je helemaal niets met Duckstad kunt? Natuurlijk niet!

Gebruik het blad in je restaurant

Niet elk restaurant heeft dit, maar mocht je ook een afhaalsectie hebben dan zijn kinderbladen enorm belangrijk. Je vergeet namelijk wel eens in hoeverre een kind de beslissing heeft over waar papa en mama het eten gaan afhalen. Wanneer iemand eten gaat afhalen, dan heeft hij geen zin om te koken. Geen zin in gedoe dus maar wil iets gemakkelijks.

 

Denk je dat hij dan tegen zijn kind in zal gaan als die roept waar hij het eten vandaan wil halen?

En denk je dat het kind zijn keuze baseert puur en alleen op basis van het lekkerste eten? Je eten moet lekker zijn, maar als het goed is heb je dat al geregeld. Anders kun je beter stoppen. Maar je kunt het kind zeker beïnvloeden door hem een leuke wachttijd te bezorgen.

Dat is restaurant promotie op zijn best. Laat het kind jouw woordvoerder zijn naar de portemonnee van zijn ouders. Dit en nog veel meer tips vind je ook terug op het nieuwe blog sp00kje.nl.

Dat betekent dus een leuk leesblaadje hebben voor het lange wachten. Kind heeft er een leuke herinnering aan over gehouden. Die keer dat hij moest wachten in dat andere restaurant had hij niks te doen en ging hij zijn ouders irriteren. Dit keer leest hij er lustig op los en is de tijd zo voorbij. Ping! Daar is het eten al.

Ook om te dineren in je restaurant

Maar ook wanneer gasten komen dineren in je restaurant is het belangrijk om iets te doen te hebben voor kinderen. De ouders kunnen dan lekker door tafelen en doorkletsen, terwijl de kids lekker in de leeshoek vertoeven. Win-win situatie voor iedereen en je weet zeker dat je klant de volgende keer weer bij jou terug komt.

Onderschat dus niet de potentie van een reclame weekblad als de Donald Duck voor je restaurant.

Ben je nog niet geabonneerd? Neem dan nu een zakelijk abonnement op de Donald Duck bij leesmap.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *