Menu

Donald Duck Spelletjes

0 Comments


Mij wordt wel eens gevraagd waar ik een bepaald spel wat ik vaak met mijn kinderen speel heb gevonden. Het is één van de Donald Duck spelletjes die we regelmatig doen. We hebben er twee maar de leukste is het Donald Duck Bordspel.

Hier staat hij op bol.com maar ik dacht dat ik zag dat hij was uitverkocht:

Je kunt er wel aangeven om op de hoogte gehouden te willen worden wanneer hij er weer is. Hij ging volgens mij erg had vanwege de populariteit. Je kunt in ieder geval eventjes kijken en anders een van de andere Donald Duck spellen bekijken natuurlijk.

Het Donald Duck Spelletje als bordspel

De reden dat ik deze zo leuk vond (ja, ik vind het ook leuk om lekker mee te doen met die kids), is dat er veel van de figuren in voor komen. Zo kun je door heel duckstad heen om allerlei opdrachten uit te voeren en uiteindelijk het geluksmuntje terug te vinden. Alle belangrijke dingen uit de weekbladen en de pockets komen dus weer terug en zo is het leuk en herkenbaar voor de kids.

Verder vinden mijn kinderen het leuk om met de vragen aan de slag te gaan. Ik vind het zelf het leukste als je een nieuwe vraag krijgt die je nog nooit hebt gehad om te kijken of ik nog alles van duckstad weet. Zij vinden het echter het leukste als ze een vraag die ze al eens hebben gehad weer krijgen. Dan roepen ze “Ja, dat weet ik!”. Haha, zo schattig. Er zijn 600 vragen dus je kunt op zich wel eventjes vooruit.

Andere leuke duckstad spelletjes

Er zijn ook nog wel andere leuke duckstad spelletjes hoor. Soms hebben ze wel genoeg geduld om te puzzelen, maar meestal worden die halverwege al weer opgeruimd voor het eten wanneer we deze op tafel willen gaan leggen en ze niet genoeg aandachtsspanne hebben om hem helemaal af te maken. Maar het beginnetje is vaak wel prima.

Verder vinden ze dingen in elkaar bouwen ook wel heel erg leuk. Sowieso alle LEGO bouwen op dit moment. Het leukste wat ik ze kan geven is lego blokjes zodat ze weer lekker aan de gang kunnen. Maar Disney en Donald zijn ook altijd nog wel aardig favoriet.

Donald Duck spellen op de digitale tour

Als je het zelf even zat bent om mee te spelen (of als je daar gewoon niet zo van houdt natuurlijk), dan kun je ze ook even aan de gang zetten op de iPad of Tablet. Je hebt bijvoorbeeld een heel aantal leuke flash spelletjes staan op de officiële site donaldduck.nl

Zo heb je een spel Duck vs Bolderbast, Meneer Beer Sorteer, Smeermeer, Tunneltocht en Waaro. Je kunt ze allemaal direct in je browser (zoals bijvoorbeeld internet explorer) afspelen dus het kan op zowel je laptop als op de tablet.

Verder heb je een site genaamd elkspel.nl. Ze hebben ook letterlijk, zo’n beetje elk spel. Ook een zestal Donald Duck games dus dat is ook nog wel even leuk om te bekijken. Ze zijn niet allemaal even goed hoor, maar misschien wel eventjes vermakelijk voor een paar uurtjes voor de kinderen.

Ik heb zelf ook even eentje geprobeerd. Donald Duck voetbal. Het is een “apart” spelletje, wat niet direct veel goeds betekent. Het speelt af in een flash video browser en het doel is om de bal hoog te houden door met Donald op en neer en heen en weer te bouncen met je muis. Ik heb het best eventjes gespeeld, gewoon omdat het eigenlijk zo dom was en ik er wel een beetje door gefascineerd was geraakt.

Verder is altijd een goed spel zoek de verschillen. Dat vinden mijn kinderen in ieder geval altijd wel leuk en op elkspel.nl staat er ook eentje van tussen. Toch ook weer een tijdje wat vermaak om alle verschillen te vinden, plus goed voor patroonherkenning voor ze.

donald duck spelletjesEen ander supervaag spel is Donald Duck Superijsje. Het begint al in het titelscherm met allemaal japanse tekens dus duidelijk niet van westerse makelij. Het doel is om ijs te scheppen op een hoorntje wat aan de onderkant van het scherm zweeft zonder dat je de ijs laat vallen. Het is echt niks, en toch heb ik nog een paar minuutjes doorgespeeld, weird.

Verder een leuke was wel Daisy bouwt huizen. Dus als je een kind hebt wat van bouwen houdt en dingen aankleden, dan is deze wel aardig gemaakt en je kunt de sloper van Mickey ook weer laten komen om het geheel af te breken en opnieuw te beginnen. Zo kun je leuk je huisje inrichten naar jouw smaak met wat gekke items.

Erg educatief zijn die online spelletjes allemaal niet, maar als je gewoon wat simpel vermaak wilt voor je kind wat kan het dan voor kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *