Menu

Donald Duck Abonnement Weekblad

0 Comments


Leuk om te krijgen en leuk om te geven. Maar het is natuurlijk vooral heel erg leuk om te lezen, ook voor je zelf. Ik ben zelf nu ondertussen 43 en schaam me niet om te zeggen dat ik er zelf nog met veel plezier een blik inwerp, ook al heb ik het Donald Duck abonnement op het weekblad “officieel” voor mijn zoon gekocht šŸ™‚

Een Donald Duck abonnement op het weekblad nemen

Ik heb een goede site gevonden waar je goedkoop het abonnement kunt nemen op de het weekblad van duckstad. Elke week krijg je een exemplaar thuisgestuurd en je kunt het opzeggen wanneer je wilt. Je kiest gemakkelijk van te voren een aantal nummers die je dan betaalt, het loopt vanzelf af dus je zit er niet aan vast en daarna kun je altijd beslissen of je weer bij wilt bestellen. Je wordt er dan aan herinnert dat de periode bijna voorbij is. Je kunt er eentje bestellen bij leesmap.nl

 

Beoordelingen van het Donald Duck weekblad abonnement

We hebben ook een aantal leuke beoordelingen gevonden van echt enthousiaste mensen die er gebruik van maken en het lezen. Zie hieronder de reviews van echt klanten:

 

Donald duck abonnement weekblad

 

Net als ikzelf zie ik gelijk al wat gelijkgestemden staan. Ik denk dat heel veel mensen die het nu nemen uit onze generatie komt. We hebben het zelf allemaal al gelezen vroeger, en misschien nog wel een paar van die bladen liggen. De kids hebben ze te pakken gehad en vonden het leuk en nu willen ze er elke week eentje, herkenbaar?

Bij leesmap.nl kun je hem kopen:

 

Tijdschrift Donald Duck

Tijdschrift Donald Duck, al jaren het vrolijkste weekblad van Nederland!

Ik vond het vroeger op vakantie het leukste. Mijn moeder kocht vaak een subscriptie op het week blad om ze vervolgens op te sparen. We namen ze dan mee in de auto om wat te doen te hebben, vaak ook nog samen met de pockets van disney. Ik weet nu pas dat we ze eigenlijk al weken hadden en ze achter werden gehouden. Anders had ik ze natuurlijk al veel eerder gelezen, maar uiteindelijk was het toch veel leuker zo. Een lekker vakantie gevoel met een “duckje”. En Donald ging zelf ook trouwens vaak op reis in de boekjes.

Een rijke geschiedenis aan duckstad verhalen

Het is ook niet zo gek dat wij nu ook weer meeliften met het succes van de duckstad verhalen. De weekbladen gaan al weer meer dan 60 jaren mee. De figuren waren daarvoor ook al bekend, het succes was niet begonnen met de bladen. Walt Disney had de figuren voor het eerst gemaakt voor de bioscoop. Toentertijd gingen nog veel mensen naar de bios voor alle soorten filmpjes, ook korte. Wat je vroeger in het theater kreeg te zien zie je nu eerder op TV. En nog steeds doen Donald en zijn vrienden het erg goed op de buis.

De eerste keer in print was echter in de kranten waar hij, afgewisseld met Mickey Mouse, in korte verhaaltjes van een regel verscheen. Dat werd later dus flink uitgebouwd tot een heus weekblad! In 1952 kwam de eerste variant van het blad uit in Nederland in zwart-wit. Het was al vier jaar eerder dat er in Scandinaviƫ een dergelijk blad op de markt was gekomen, en de uitgever van de Margriet (ja, dat bestond toen ook al) kwam op het idee om het succes in Nederland na te bootsen.

Zelfs werden er in Nederland eigen verhalen getekend en werd de voorkant van de duckjes helemaal in Nederlandse stijl gemaakt, met bijvoorbeeld Nederlandse huizen en zelf een Sinterklaas. Ook waren er een aantal verhalen in Nederland heel erg populair die in Amerika al snel hun populariteit verloren. Zo was het met Hiawatha en met de Grote Boze Wolf en de biggetjes. Die hadden in Amerika hun glans al snel verloren en gingen bij ons gewoon lekker door.

Nog een leuk weetje: in de jaren ’70 was onze variant van de duckstadkrant als beste uitgeroepen ter wereld. Net als met Bert en Ernie, waar we ook bovenaan prijken van beste stemmen en verhalen, is het met het Donal Duck weekblad net zo. Veel eigen verhalen en ook heel veel heruitgaves en aangepaste stukken van de originele schrijver Carl Barks. Dat is best iets om trots op te zijn. Zelfs zie je onze eigen gemaakte verhalen nu over de hele wereld terug in de verschillende weekbladen van die landen.

Je kunt trouwens ook herkennen in welk land een verhaal gemaakt is. Je kunt dit zien aan de code die in het eerste plaatje van het verhaal staat geschreven. Begint de code met “H”, dan is dat verhaal in Nederland gemaakt. Een code die begint met een “D” vindt zijn origine in Denemarken en verhalen uit de Verenigde Staten hebben meestal een code die begint met “U.S.” of “W.D.C.”

Unieke verhalen van Douwe Dabbert en van Olivier B. Bommel vind je niet terug in andere landen. Die zijn echt uniek door Nederlandse schrijvers en tekenaars gemaakt zoals Marten Toonder en Thom Roep.

Dat verklaart ook gelijk de diversiteit aan verhalen die er nog steeds voor worden uitgebracht. Deels herinterpretaties van oude Amerikaanse en Deense verhalen en ook voor een groot deel originele Nederlandse toevoegingen. Nu weet je ook gelijk hoe het kan dat er zoveel echt Hollandsche figuren de revue passeren in de verhaallijnen, en waarom deze altijd zo actueel zijn. Dat zijn overduidelijk de verhalen van onze eigen auteurs en tekenaars. Zo kun je ze onmiskenbaar herkennen, ook als je de code aan het begin hebt gemist omdat je gewoon lekker aan het lezen was geslagen.

 

 

 

 

Tijdschrift Donald Duck

Tijdschrift Donald Duck, al jaren het vrolijkste weekblad van Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *